I EN STAD SHOW

musik och sagor för barn och deras vuxna

om föreställningen

Den dubbelt grammisnominerade sagopodcasten I EN STAD är nu även en musikspäckad sagoshow med sånger som tar dig på allvar och med texter om kärlek, ensamhet, drömmar, rädslor och mod.

Nils och Kalle med vänner spelar och sjunger en hybrid mellan jazz, indiepop och visa. Konserten/föreställningen lotsar er genom de olika sagorna som hörts i podden. Vi tittar in hos några av invånarna i staden, som är mycket lik din egen stad, och vi ser efter hur de har det.

Tempot är lugnt och lekfullt, De korta sagorna som hörs mellan sångerna är bildsatta med animeringar av Lisa Imbergs lekfulla illustrationer och projiceras ovanför scenen.

Vi räds inte att berätta och sjunga om alla tänkbara känslor så som den första svårbegripliga kärleken, att bli lämnad av sina vänner, att inte passa in eller att vara sämst i laget.  Men vi väver in allvaret i lek, bus och skratt. De finurliga texterna och tankegångarna tar med er på en böljande resa. 

Innan eller efter föreställningen kan ni ta del av I EN STADs universum genom att se videos, illustrationer och lyssna på de 20 fristående podsagorna på ienstad.se.

Stillbilder av animationer. Lisa Imberg/Allan Carmback

Medverkande

Kalle Carmback

Berättare/Sång

Kalle är en multitalang med erkända projekt inom film, litteratur, podcast, musik och scen. Nu har han även utbildat sig till Game Designer. Sammanfattningsvis är han en ambitiös storyteller som gärna berättar sagor för barn och gör det på ett sätt som är lite ovanligt idag.

Kalle är initiativtagare och projektledare till I EN STAD och har skrivit alla texter och sagor. 

Nils Berg

Träblås

Jazzpionjären Nils är en av de mest inflytelserika rösterna inom nordisk jazz. Med sin kvartett The Stoner har han gjort sig ett namn internationellt. 2007 fick han det prestigefyllda Jazz-in-Sweden-priset. Som kompositör skapar han gränsöverskridande projekt. Hans trio Nils Berg Cinemascope är ett praktexempel på detta, där nyskriven jazz skapats baserad på YouTube-klipp av musiker från hela världen.

Nils har skrivit all musik, både sångerna och de instrumentala stycken som hörs i poden och under föreställningen.

My Engström Renman

Sång

My är en sångerska med soul och stor närvaro. Hennes förmåga att fånga barns uppmärksamhet är beundransvärd. Hon har släppt två jazzalbum album i eget namn och har miljontals lyssningar i sitt barnprojekt My & Mats och sitt bossaprojekt Mats & My. Hon har stått på scen i allt från nyoperor till barnföreställningar och turnerat Sverige runt med “Manne gräver ett hål”.

Johan Graden

Piano

Johan är en mångsidig och välmeriterad pianist som med lekfull lätthet kan vandra mellan genrer. Han har släppt egna hyllade album, är med i en mängd konstellationer och hörs bakom namnkunniga artister inom både jazz och pop.

Viktor skokic

Kontrabas

Viktor är matematiker, kompositör och basist. Involverad i en rad projekt som instrumentalist, bandledare och/eller kompositör har han turnerat jorden runt med sin kontrabas. Han hörs ofta tillsammans med Sarah Riedel och har skrivit musik för scen och film. Under mars 2020 släppte Viktor Skokic Sextett sitt debutalbum Basement music som fick stort gehör i jazzvärlden.

anna lund

Trummor

Anna har kallats jazzsveriges punkigaste trummis. Hon spelar bakom en mängd namnkunniga artister och hörs i en mängd sammanhang inom jazz, punk och pop. Hon fick utmärkelsen årets jazzkatt 2016 och sedan dess ständigt fortsatt vara aktuell. Hon har egna projekt i sin ryggsäck varav Hurrakel! är ett av dem.

Recensioner, priser och nomineringar

Nominering

Grammis årets barnalbum 2019

Nominering

Manifest; årets barnalbum 2019

Nominering

Grammis årets barnalbum 2022

Pristagare

Skap-Pris 2022

Recension

"Podden I en stad blir fullvärdig varm barnmusik"
(DN, 2017)

Recension

"Barnmusik som står på barnens sida"
(DN, 2021)

Recension

"Tidlöst, lyhört och med starka låtar"
(Sydsvenskan, 2018)

Artikel

"Här är den bästa barnmusiken"
(DN, 2021)

Artikel

"Dagens barnmusikanter räds inte allvaret"
(DN, 2021)

Musiken

Kalle Carmback och Nils Berg försöker skapa musik och berätta sagor som både barn och vuxna tycker om. De har släppt två skivor som I EN STAD med sånger som återspeglar sagans känsla och/eller handling. Sångerna är dock fristående från sagan och kan njutas av utan ytterligare kontext. En mängd gästande vokalister hörs på albumen.

Rörligt

Föreställningen som den ser ut idag finns inte dokumenterad ännu. Dock har vi ett litet filmklipp från en konsert vi gjort på Fashing med I en stad. Själva framträdandet skiljer sig men musiken är densamma. I en stad har även en hel del animationer, musikvideos och podtrailers som alla visar på den stämning och kvalitet vi förmedlar.

Kontakt

Maila för bokning eller kontakt.

Kalle Carmback
kalle@kallecarmback.se

Nils Berg
nils@hoob.net

Anja Bigrell
Vi var trouble

Director/Writer/Editor

Kalle Carmback

Producer

Amanda Davin

DOP

Arpi Sahakya

The song “Vi var trouble” (We were trouble) is a nostalgic trip back to the nighties and a mixture of Anjas and my own troublesome memories. It’s an ambitious zero budget production.

PP PENSION